Nöjda kunder

Nöjda kunder

Under 2024 har vi arbetat på flera sätt med att öka kundnöjdheten genom att fortsätta med ett gott bemötande, god service, nya digitala tjänster och underhåll och skötsel av våra hus och bostadsområden.

Under 2024 har vi arbetat på flera sätt med att öka kundnöjdheten genom att fortsätta med ett gott bemötande, god service, nya digitala tjänster och underhåll och skötsel av våra hus och bostadsområden.

Ny webbplats och nya mina sidor

I samband med att vi bytte fastighetssystem under hösten fick vår webbplats ett nytt utseende och våra kunder fick logga in på Mina sidor och registrera sig på nytt för att se sina samlade köpoäng.

Syftet med det nya fastighetssystemet var bland annat att förbättra våra digitala tjänster och erbjuda mer relevant och personlig information till hyresgäster och bostadssökande.

För att behålla sina köpoäng behövde bostadssökande skapa ett nytt konto på Helsingborgshems webbplats och hämta sina poäng från det gamla systemet.

Det nya systemet innebar flera förbättringar utöver en ny design, till exempel nya funktioner på “mina sidor”.  Framgent kommer hyresgästerna att få möjlighet att kommunicera direkt med oss vid felanmälningar. Med det nya systemet kan hyresgästerna också ta del av nyheter och information om sitt område, sitt hus och sin lägenhet digitalt.  Den nya webbplatsen kan också sparas som en app och aktivera pushnotiser för snabb relevant information som hyresgästen behöver.

AI-chatboten Thyra – ett lyft för vår kundservice

Våren 2024 lanserade vi AI-chatboten Thyra på helsingborgshem.se för att förbättra kundservice och öka tillgängligheten. Thyra svarar på Kundcenters vanligaste frågor, dygnet runt, veckans alla dagar. Hon är snabb, effektiv och hanterar flera ärenden samtidigt, vilket hjälper oss att möta kundernas behov smidigt och modernt.

Thyras syfte är förenkla för kunder att få hjälp när som helst och avlasta Kundcenters personal. Genom att hantera enkla, återkommande frågor frigör vi resurser för mer komplexa ärenden och stöd till mindre digitalt vana kunder. Thyra har haft i snitt 1900 chattar per månad mellan mars och december 2024.

Livechatt – mänsklig service när det behövs

Thyra är tränad på våra vanligaste frågor, men ibland behövs mänsklig, empatisk service. Under öppettiderna kan kunder enkelt kopplas till en medarbetare som smidigt tar över chatten där Thyra slutade.

Införandet av Thyra är ett gott exempel på hur vi använder teknik för att utveckla vår kundservice och möta våra kunders förväntningar på snabb och tillgänglig hjälp.

Vi är nyfikna på vad kunderna tycker

Vi använder olika metoder för att ta reda på hur våra kunder upplever sina bostäder och vår service.

Återkoppling från hyresgäster i Kundbarometern
Kundbarometern har vi använt i sju år för att samla feedback och följa trender. Den ger oss värdefull återkoppling om kundernas behov, särskilt kopplat till områdespersonalens arbete, där vi inom bemötande och service ligger på 86 respektive 83 procent i kundnöjdhet.

När det gäller felanmälan och reparation ligger vi toppskiktet bland alla mätande bolag. Vi följer upp återkoppling och har förbättrat kommunikationen i områdena Dalhem, Närlunda och Elineberg, vilket har gett positiva resultat. På Högaborg har teamet knackat dörr och lyssnat på hyresgästerna, vilket har lett till en ökning i helhetsbedömningen där.

Digital kundpanel
Vi använder även Panelista, ett digitalt verktyg för fördjupad dialog. I våras fördjupade vi oss kring hur vi kan utveckla organisationen för att vi ska uppfattas som mer pålitliga och lyhörda. Vi skickade ut en frågefilm och förde dialog online för att få mer information. Paneldeltagarna visade stort engagemang och gav oss värdefull input, som vi har diskuterat i våra områdesteam. Arbetet kommer att fortsätta, för att se vad vi kan och ska göra utifrån den feedback vi har fått.

AI-analys av samtal till Kundcenter
Parlametrics AI-analys av våra inkommande samtal till Kundcenter är ett annat verktyg som vi använder. Den hjälper oss av att synliggöra vilka frågor och problem som är vanligast förekommande. Informationen hjälper oss till exempel att identifiera områden där vi behöver förbättra våra rutiner och processer. Vi förhoppning är också att den förbättrade kundupplevelsen genom vårt nya fastighetssystem ska synliggöras i rapporteringen från Parlametric.

Konstverket Arbor Amorosa på plats

Under våren kom konstverket Arbor Amorosa på plats i passagerna i Stadskvarteret på Regementsvägen 4 och 6 på Drottninghög. De handgjorda keramikplattorna, i vita nyanser med både glansiga och matta ytor, ger platsen en unik karaktär.

Vi på Helsingborgshem hade under tid funderat på och börjat att utforska vilken typ av konst som skulle passa i passagerna. Vi valde till slut att samarbeta med Helsingborgs Konstproduktion på Gåsebäcken. Bland deras idéer fastnade vi för Arbor Amorosa, ett verk som nu har fått sin plats i Stadskvarteret. Vad det föreställer är upp till betraktaren – kanske träd, hus, mångfald eller hållbarhet? Klart är att det blev riktigt fint! Vi hoppas våra hyresgäster gillar det!

Målade väggar: Hållbart och ekonomiskt

Många hyresgäster föredrar idag målade väggar framför tapeter när det är dags för underhåll. Eftersom målning dessutom är billigare än tapetsering borde målning vara huvudalternativet.  Tidigare innebar dock en gammal prismodell att målning blev en tilläggskostnad för våra kunder, vilket gjorde att många ändå valde tapet. Genom att ändra detta och ta bort tilläggskostnaden har vi ökat både kundnyttan och lönsamheten.

Initiativet, som föreslogs av vår boendeutvecklare Björn Green, tar också hänsyn till hållbarhetsaspekter, då målade ytor är mer långsiktiga och lättare att underhålla. Detta är ett mycket lyckat initiativ som på så vis kombinerar kundnytta, ekonomi och hållbarhet.

Kvalitetssäkra felanmälan via video

Våra kvartersansvariga reparerar det som är trasigt hemma hos våra hyresgäster. Under året har vi fortsatt utforska det vi kallar ” reparatör online ” vilket innebär att hyresgästerna anmäler fel i sin lägenhet via videosamtal. Med videosamtal tror vi att vi kan lösa ett stort antal felanmälningar både smidigare och effektivare och att kundupplevelsen kan bli bättre.

Vi har fokuserat på kvalitetssäkring av kvalitetssäkring av inkommande ärenden, exempelvis genom att säkerställa att rätt information och tydliga felbeskrivningar finns från start. Vi har sett stor potential att minska onödiga transporter, vilket sparar resurser och kortar väntetider för hyresgästerna. Genom att analysera och testa våra arbetsprocesser i ett pilotprojekt har vi fått bättre insikt i behovet av framtida digitala lösningar, inklusive möjligheten att integrera videosamtal i felsökning och informationsinhämtning.